Skumtomtefudge
Ingredienser:
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
11 st skumtomtar
150 g vit choklad
Gör så här:
Blanda smör, socker och grädde i en kastrull.
Klipp tomtarna i små bitar och lägg i.
Värm tills allt smält, låt sedan småkoka i ca 10 min.
Ta av från plattan och rör i den vita chokladen.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form.
Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan i bitar.
Femminuters kola med polkagriskross
Ingredienser:
100 g margarin
2 dl socker
2 msk kakao
4 msk vetemjöl
1 dl sirap
Drygt 1/2 påse polkagrisar
Gör så här:
Häll allt i en kastrull.
Koka i 5 minuter på hög värme, eller tills de klarar kulprovet (tog 3-4 minuter för mig).
Häll upp på en plåt och strö över krossade polkagrisar (jag "hackade" med morteln för att få lagom stora bitar).
Skär i bitar strax innan den stelnar, låt sedan stelna helt.
Slå in kolan i papper (muffinsformar funkar kalasbra!) så de inte klibbar ihop!
Brända mandlar
Ingredienser:
1 påse mandel
ca 1-2 dl floursocker
Gör så här:
Rosta mandlarna i en het torr stekpanna tills de börjar knäppa lite.
Strö över ett rikligt lager floursocker och rör runt tills det börjar smälta.
När ungefär hälften av sockret smält strör du över ett till lager.
Fortsätt tills du är nöjd!
Lägg upp alla mandlar på ett bakplåtspapper och separera de med hjälp av två gafflar så de ligger en och en. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar