Chailatte
Blir ca 1 liter syrup.
1 liter vatten
4 cm tummetjock färsk ingefära
1 1/2 kanelstång
2 tsk kardemummakärnor (hela)
2 stjärnanisfrukter
12 hela kryddnejlikor
2 krm grovt malen kryddpeppar
1/2 tsk muskotnöt
9 påsar svart te (Jag kör på Earl Grey)
1 1/2 dl farinsocker
2 tsk finrivet apelsinskal
1 msk honung
1 vaniljstång
Gör så här:
- Koka upp vattnet i vattenkokare (kastrull funkar såklart också).
- Skär ingefäran i tunna skivor.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och häll på vattnet.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och häll på vattnet.
- Lägg på ett lock och låt stå i ca 20 minuter.
- Sila ordentligt (jag använder först en sil för att få de stora delarna, sedan kör jag allt genom kaffefilter för att få de små kornen också).
- Sila ordentligt (jag använder först en sil för att få de stora delarna, sedan kör jag allt genom kaffefilter för att få de små kornen också).
Blanda syrupen med varm mjölk, ca 1/4 syrup och 3/4 mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar