tisdag 11 november 2014

Ostpanerad fisk med rotsaker i ugn och pestosås

Ca 4 portioner

Rotsaker i ugn

5 potatisar
3 rödbetor
3 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
3 klyftor vitlök
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar.
- Klyfta den gula löken och lägg ner allt i en långpanna.
- Pressa vitlöken över.
- Salta och peppra.
- Blanda runt allt och ringla olivolja över
- Ställ in i ugnen i ca 40 minuter, tills de får lite färg.

Ostpanerad fisk

400g vit fisk
ca 1 dl mjöl
1 ägg
1 dl mannagryn
ca 1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Olivolja att steka i

Gör så här:
- Salta och peppra fisken.
- Lägg upp mjöl på en tallrik, ett uppvispat ägg på en annan tallrik och blanda mannagryn och riven parmesanost på den sista tallriken.
- Värm en stekpanna och häll i olivoljan.
- Vänd fisken först i mjöl, därefter ägget och till sist ost-blandningen och stek sedan några minuter på varje sida.


Pestosås


1-2 dl lätt creme fraich
1 msk grädde
1 msk olivolja citron
2 - 3 msk pesto
1/2 tsk basilika

Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av.


Servera allt tillsammans, och njut! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar